Z kolejną wiosną kolejne postanowienia, każdy chciałby też kilka centymetrów mniej. Podaję moją recepturę na pożywne, mega zdrowe i wartościowe śniadanie. Nie zapominajcie, że nawet na diecie śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! : )
Agatkowe musli z suszonymi morelami
- Jogurt naturalny – ok 200g (mały kubek)
- Płatki pszenne "Bran Flakes" – 20g
- Mieszanka płatków – 30g
- Siemię lniane – łyżeczka (5g)
- Sezam – łyżeczka (5g)
- Morele suszone – 2szt = 15g
- Otręby owsiane – 2łyżki (14g)
- Orzechy włoskie – 2szt (8g)
- Cynamon - 1/2 łyżeczki
*w mojej wersji "Musli 5zbóż z rodzynkami - Szczytno" firmy Melvit - są to płatki owsiane, jęczmienne, żytnie, gryczane i pszenne zmieszane w różnych proporcjach.
Przepis dodaję do akcji "Bakalie w kuchni: oraz "Potrawy rozgrzewające".
Przepis dodaję do akcji "Bakalie w kuchni: oraz "Potrawy rozgrzewające".
ze wszystkich suszonych owocow, najbardziej lubie morele ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com