SKŁADNIKI
- 64g - jajko (1szt)
- 30g - mąka pszenna typ 500
- 105g - mąka kukurydziana
- 85g - mąka orkiszowa pełnoziarnista
- 20g - orzechy laskowe
- 20g - kakao niskotłuszczowe
- 8g - proszek do pieczenia
- 8g - cukier wanilinowy
- 80g - cukier trzcinowy muscovado
- 50g - śmietana 18%
- 50g - olej rzepakowy
- 38g - muesli (pełnoziarniste, z rodzynkami)
- plus 2łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w niewielkiej ilości wody
niestety zdążyłam uchwycić je jedynie chwilę przed pieczeniem,
poszły tak szybko, że gotowe nie doczekały się zdjęcia : )
kombinowane, a wyszły naprawdę wspaniałe.
wykonanie, standardowe muffinowe.
płatki muesli zostawiłam sobie do posypania po wierzchu.
suche składniki wymieszać osobno, mokre osobno, połączyć.
podlewać ciasto na końcu esencją z kawy, tak by dało się je uformować, gdyż jest bardzo suche.
podlewać ciasto na końcu esencją z kawy, tak by dało się je uformować, gdyż jest bardzo suche.
ciasto jest raczej ciężkie, nakładać do foremek do 4/5 wysokości.
posypać muesli.
piec ok 20minut w 180stopniach.
Przepis dodaję do akcji "Dania upiększające skórę" i "Smakołyki na pikniki".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz