- 45g makaronu (u mnie z czosnkiem niedźwiedzim, seria z Lidla)
- 1/3 cukinii
- mała cebula
- 35g oliwek
- 3 suszone pomidory
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin BIO Biofuturo
- pieprz, bazylia, oregano, natka pietruszki, koperek
Makaron ugotować al dente. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na odrobinie oliwy. Dorzucić do niej cukinię pokrojoną w półplasterki, dolać kilka łyżek wody i dusić. Pod koniec dodać jeszcze połówki oliwek i suszone pomidory. Całość wymieszać z makaronem. Przyprawić i podawać :)
Przepis dodaję do akcji "Cukinia 2012", "Oliwka 2012".
dla mnie bez oliwek proszę:)
OdpowiedzUsuńA dla mnie podówjna porcja oliwek tylko czarnych :D
OdpowiedzUsuńcieszę się dziewczyny, że się podoba : ) serwuję!
OdpowiedzUsuń