danie nie prezentuje się może najlepiej na świecie, ale musicie uwierzyć mi na słowo - jest przepyszne! i co najważniejsze szybkie!
możecie posypać je dodatkowo startym żółtym serem dla wzbogacenia smaku (najlepszy jest do tego parmezan, ale zwykły żółty też daje radę :))
Składniki na (2 porcje)
- 100g makaronu gryczanego lub makaronu spaghetti
- puszka tuńczyka (najlepiej w sosie własnym lub w wodzie)
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oleju rzepakowego
- pieprz, sól
Świetny pomysł na szybki i zdrowy obiad . Chętnie bym spróbował, ale tuńczyk jest dla mnie ochydny.
OdpowiedzUsuńTuńczyk po obróbce cieplnej z czosnkiem smakuje trochę inaczej niż surowy, warto spróbować :) uwielbiam makaron soba, ale ma, kurka, pszenicę :(
OdpowiedzUsuńJeżeli znajdziesz czas, to zajrzyj na pocztę. Będę wdzięczna za odpowiedź na maila :) Marta
OdpowiedzUsuńDzięki za pomysł. Zrobiłem dzisiaj. Było szybko i smacznie. Dodałem jeszcze pomidory suszone z oleju, bo akurat miałem niepotrzebne.
OdpowiedzUsuń