na ciasto:
- 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 50g mąki żytniej pełnoziarnistej
- 15g otrębów (u mnie pszenne i orkiszowe)
- pół szklanki mleka (120ml)
- niecałe pół szklanki wody (100ml)
- 1 duże jajko (u mnie 67g - waga bez skorupki)
- łyżka kakao (5g)
- łyżka oleju
- 70g sera twarogowego (u mnie półtłusty)
- 30g kefiru 0%
- 5 rodzynek
- łyżeczka miodu (5g)
- 60g domowych powideł : ) a jeśli nie macie to użyjcie niskosłodzonego dżemu!
Ser rozdrabniamy, dodajemy kefir, rodzynki i miód.
I śniadanie, deser lub słodki obiad gotowe : )
Mi zostało kilka sztuk z dzisiejszego podwieczorku na jutrzejszy zabiegany dzień.
Przepis dodaję do akcji "Czas na piknik" oraz "Gotowe do drogi".
piękne są :)
OdpowiedzUsuńzachęciłaś mnie do zrobienia!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Myślałam, że to rolada, tak pięknie wyszły :)
OdpowiedzUsuńHej, mam pytanie: co trzeba zrobić, żeby brać udział w tych wszystkich testach, np. jedzenia? Chodzi mi o przysyłanie produktów, które się potem publikuje na blogu
OdpowiedzUsuń