- 50g kapusty włoskiej
- 50g kapusty kiszonej
- 85g pomidora (pół średniego)
- 40g marchewki (1 mała sztuka)
- 5g oleju rzepakowego (łyżeczka)
- koperek
- bazylia
- natka pietruszki
- pieprz
Pewnego dnia pomyślałam sobie, co będzie jak połączę kapustę włoską z kiszoną. Spróbowałam. Polecam i Wam. Bardzo fajna kompozycja. Ja wykorzystałam tę surówkę do obiadu. Świetnie nada się również jako dodatek do śniadania, kolacji czy do zabrania ze sobą w małym pojemniczku na wynos. : )
Taka dawka witamin świetnie każdemu z Was zrobi : )
Do przygotowania surówki wykorzystałam oprócz świeżych ziół również suszoną natkę pietruszki firmy SyS, którą dostałam od nich do wypróbowania. Daję póki co odrosnąć moim wciąż przycinanym ziółkom doniczkowym : ) Zioła i przyprawy te są w pełni naturalne, nie zawierają konserwantów i zachowują fantastyczny aromat. Polecam!
wygląda tak apetycznie i przede wszystkim zdrowo!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com