Składniki (dla 3osób):
- 1l bulionu warzywnego
- pół selera
- średnia marchewka
- pół cukinii
- pół szklanki suchych nasion białej fasoli
- pół puszki groszku zielonego
- 50g makaronu (u mnie były to świderki z mąki durum)
- 100g mrożonej fasolki szparagowej
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 małe ziemniaki
- puszka pomidorów (lub odpowiednia ilość świeżych :))
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- starty ser żółty do posypania (w wersji niewegańskiej)
Uwielbiam tę zupę. Jest bardzo smaczna, świetnie sprawdza się jako samodzielne danie, gdyż zawiera wiele składników, nie tylko warzywnych. Przy okazji wszystko robi się w jednym garnku, przy dobrej organizacji pracy w kuchni, dość szybko i sprawnie : ) Jeśli przygotujemy jej więcej, możemy zapakować ją do termosu i wziąć do pracy na drugi dzień. Polecam do wypróbowania!
Przepis dodaję do akcji "Low carb".
to jest hit i można być na czas jednego talerza (tudzież dwóch) dobrym niczym ta zupa
OdpowiedzUsuń