- 170g czerwonej fasoli z puszki
- 30g cukru trzcinowego Demerara
- 25g otrębów (u mnie mix pszennych, owsianych, żytnich, gryczanych i orkiszowych)
- 20g mączki chleba świętojańskiego (karobu)
- 150g jogurtu naturalnego 2%
- 1 duże jajko
- 10g sezamu
- 25g wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- odrobina skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
poniedziałek, 11 czerwca 2012
fasolowe lightowe marzenie o smaku brownie
Składniki (na 4 porcje):
Etykiety:
bez mąki,
błonnik,
ciasta,
czekolada,
desery,
dietetyczne,
fasola,
jogurt naturalny,
karob,
niskokaloryczne,
otręby,
pełnoziarniste,
szybkie,
wiórki kokosowe,
zdrowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
szukaj po składnikach...
amarantus
(6)
avocado
(1)
bajaderki
(1)
banan
(12)
batat
(1)
batony
(1)
bez cukru
(18)
bez jajek
(17)
bez mąki
(11)
bez mleka
(10)
bez nabiału
(10)
bezglutenowe
(25)
błonnik
(67)
boże narodzenie
(7)
bób
(3)
brokuły
(7)
budyń
(4)
bułki
(2)
candida
(1)
cebula
(20)
chałki
(1)
ciasta
(12)
ciasta czekoladowe
(5)
ciasta z owocami
(5)
ciasta z warzywami
(3)
ciasteczka
(11)
ciecierzyca
(4)
ciekawostki
(25)
cukinia
(14)
curry
(16)
czekolada
(10)
czytelnicy pytają
(3)
daktyle
(6)
dania mączne
(7)
desery
(37)
dieta strukturalna
(3)
dietetyczne
(79)
do chleba
(19)
drożdże
(7)
drożdżowe
(5)
dynia
(6)
fasola
(7)
fasolka szparagowa
(7)
fleksitarianizm
(1)
granola
(3)
groch
(1)
groszek
(3)
gruszka
(2)
herbata
(2)
jabłka
(16)
jagody
(1)
jeden garnek
(8)
jogurt naturalny
(25)
kakao
(31)
kanapki
(14)
kapusta biała
(1)
kapusta czerwona
(1)
kapusta kiszona
(1)
kapusta pekińska
(4)
kapusta włoska
(2)
karob
(11)
kasza
(7)
kasza gryczana
(3)
kasza jaglana
(10)
kasza manna
(1)
kaszka
(4)
koktajl
(4)
korzenne
(1)
kotlety
(3)
kukurydza
(3)
kurczak
(2)
kuskus
(2)
liebster blog
(1)
lunchcoach
(1)
makaron
(9)
maliny
(7)
marchewka
(21)
marynata
(1)
mazurki
(1)
mączne
(1)
mąka kukurydziana
(8)
mąka orkiszowa
(21)
mąka owsiana
(14)
mąka pszenna
(23)
mąka ryżowa
(4)
mąka z quinoa
(6)
mąka żytnia
(12)
mięso
(7)
migdały
(1)
miód
(3)
mleko
(23)
mleko roślinne
(14)
muffiny
(13)
na wynos
(71)
napoje
(2)
niskokaloryczne
(48)
niskotłuszczowe
(33)
obiad
(49)
obiad wegański
(13)
olej kokosowy
(3)
oliwki
(7)
omlet
(3)
orient
(1)
orzechy
(19)
otręby
(30)
owoce
(24)
owsianka
(5)
pancakes
(11)
papryka
(23)
pasztet
(5)
pełnoziarniste
(51)
pieczarki
(11)
piernik
(2)
pizza
(3)
płatki
(22)
pomidory
(17)
por
(3)
proste
(87)
przetwory
(4)
przyjęcia
(14)
quinoa
(9)
rabarbar
(6)
rodzynki
(11)
roszponka
(1)
ryba
(3)
ryż
(2)
ryż brązowy
(9)
sałatki
(3)
seler
(11)
ser
(8)
sernik
(3)
sezam
(6)
siemię lniane
(23)
słonecznik
(1)
smażone
(3)
soczewica
(7)
soja
(5)
sposób na warzywa
(43)
stewia
(1)
strączkowe
(1)
surówki
(7)
szarlotka
(1)
szpinak
(4)
szybkie
(82)
śliwki
(6)
śniadanie
(46)
świeże zioła
(38)
tapioka
(1)
testowanie
(40)
tortilla
(3)
truskawki
(4)
tuńczyk
(5)
versatile blogger award
(1)
warsztaty kulinarne
(1)
wątróbka
(1)
wegańskie
(8)
wegetariańskie
(9)
wegetariańskie łakocie
(26)
wędlina
(4)
wielkanoc
(10)
wiem co jem
(2)
winogrona
(1)
wiórki kokosowe
(21)
współpraca
(5)
zapiekanki
(2)
zdrowe
(113)
zdrowy podwieczorek
(19)
ziemniak
(9)
zrób to sam
(39)
zupa
(7)
żurawina
(6)
Bardzo interesujący przepis! Ale pewnie już bez jajka i jogurtu ciężko by było osiągnąć taki efekt?
OdpowiedzUsuńJestem zachwycona! Robiłam brownie z pomidorami i chleb z fasoli, ale słodyczy z fasolą jeszcze nie!
OdpowiedzUsuń