zapraszam do obserwowania mojego bloga przez bloglovin! przez ponad rok blogowania podgląda mnie 40 obserwatorów. kochani, dziękuję Wam za to serdecznie i zapraszam do dalszego śledzenia mnie :)
Składniki (na 1 porcję)
- 1 mały banan
- 1 łyżka kakao
- 3/4 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- opcjonalnie - łyżka poppingu z amarantusa (jeśli nie musi być bezglutenowo mogą być płatki owsiane, otręby, zarodki pszenne)
Banana rozgnieść widelcem lub potraktować blenderem. Dodać kakao, siemię, wiórki, amarantus i zamieszać. Na końcu dodać mleko i połączyć wszystko ze sobą dokładnie :) Do podania można posypać dodatkowo wierzch odrobiną wiórek lub położyć listek melisy / mięty.
Spróbuję na pewno :)
OdpowiedzUsuńa ja właśnie wcinam banany:P
OdpowiedzUsuńjednak w tej formie jeszcze nie próbowałam ;D
Nie omieszkam spróbować :D Uwielbiam połączenie banana z czekoladą :D
OdpowiedzUsuńPrzy okazji zapraszam do udziału w moim urodzinowym rozdaniu na blogu :)
Będę musiała spróbować, to na pewno ;)
OdpowiedzUsuń