Składniki (na 2 porcje)
- woreczek ryżu brązowego
- puszka tuńczyka
- pół papryki zielonej
- oliwki
- łyżka oleju z awokado
- garam masala, zioła prowansalskie, majeranek, pieprz, bazylia, natka pietruszki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć i przełożyć do dużego naczynia. Dodać odsączonego tuńczyka, pokrojoną w kostkę paprykę i rozdrobione oliwki. Podlać olejem (u mnie wspaniały i aromatyczny olej z awokado tłoczony na zimno, dobrze komponowałby się też moim zdaniem olej z orzechów włoskich), doprawić do smaku. I jeść póki ślinka cieknie :)
Przepis dodaję do akcji "Zdrowy tryb życia".
Szybka, prosta i pewnie pyszna.
OdpowiedzUsuńGaram masala do sałatki? Jesteś nieziemska, dam znać, jak spróbuję <3
OdpowiedzUsuńhaha, ja garam masalę daję dosłownie wszędzie ;p ciekawe jak Ci przypasuje takie połączenie :)
UsuńStraszelnie podoba mi się nowy wygląd bloga :)
OdpowiedzUsuńa dziękuję pięknie :)))) mnie również się podoba ;d
UsuńSuper!!
OdpowiedzUsuń