- 1/3 szklanki poppingu z amarantusa
- 1/3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej
- 1/3 szklanki mąki owsianej
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka karobu (lub kakao)
- 4 łyżki zmielonego sezamu
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 banan
- 1 szklanka startej cukinii
- 50ml mleka
Mąki, amarantus, kakao, karob, zmielony sezam, siemię i wiórki mieszamy w misce. W osobnym naczyniu rozgniatamy banana, dodajemy do niego startą cukinię i łączymy z mlekiem. Do suchych składników przelewamy mokre i mieszamy dokładnie.
I koniec, niemalże po wszystkim.
Teraz tylko rozlewamy masę do foremek i pieczemy w 180stopniach przez jakieś 25-30minut.
zdrowie muffinki a na pewno smaczne
OdpowiedzUsuńDopiero niedawno przekonałam się do cukinii w wypiekach, ale już wiem że to naprawdę dobry pomysł :) takie muffinki bym zjadła :D
OdpowiedzUsuńWzięłabym tylko mleko roślinne i byłyby to muffiny idealne dla mnie!
OdpowiedzUsuńwidziałąm je ale tak szczerze to się ich obawiam
OdpowiedzUsuńco do muffin moge mleko zastąpic jogurtem ?
Już kiedyś jadłam podobne musli i mi nie smakowało. ledwo co je zjadłam
OdpowiedzUsuńPachnące jak chałwa..mniam..
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuń