sobota, 27 października 2012
Chrup, chrup - na zdrowie! Pieczywo chrupkie Granex.
W tempie ekspresowym otrzymałam do przetestowania od firmy Granex pieczywo chrupkie z błonnikiem klasyczne, z orkiszem i ziołami, a także z dodatkiem amarantusa.
Zachwyciły mnie szczególnie dwa ostatnie opakowania! :) Wydały mi się dość innowacyjne i oryginalne. Sama często jadam pieczywo chrupkie, głównie żytnie, czasem z sezamem. Z wygody, z braku czasu i dlatego, że mi ono smakuje. Zobaczmy jak było tym razem...
"Pieczywo ZAWIERA BŁONNIK" to propozycja dla osób zainteresowanych produktami pełnowartościowymi, a zarazem lekkimi. Jak sama nazwa wskazuje, charakteryzuje się dodatkiem błonnika owsianego, który pomaga m.in. w zaparciach, regulując perystaltykę jelit, obniża poziom cholesterolu i stabilizuje stężenie glukozy we krwi. Jedna kromka ma zaledwie 20kcal.
"Pieczywo ZAWIERA BŁONNIK orkisz i zioła" to produkt z zawartością aromatycznych ziół prowansalskich, wzbogacony dodatkiem mąki orkiszowej. Myślę, że to propozycja m.in. dla osób bardziej wymagających, którym "zwykłe" pieczywo chrupkie nie smakuje, a także dla zwolenników mąki orkiszowych, do których się zaliczam ;)
"Pieczywo ZAWIERA BŁONNIK z dodatkiem amarantusa", czyli jednego z najbardziej wartościowych zbóż to doskonała alternatywa dla osób zainteresowanych żywnością ekologiczną, poszukujących nieznanych produktów i smaków. Amarantus charakteryzuje się wysoką zawartością pełnowartościowego białka, błonnika, przeciwutleniaczy oraz witamin i składników mineralnych, takich jak wapń, żelazo czy magnez.
Ponadto wszystkie rodzaje pieczywa Granex pozbawione są konserwantów, spulchniaczy i innych sztucznych dodatków, jakie serwują nam często producenci konwencjonalnego pieczywa. Jest ono także bezmleczne, a więc mogą je śmiało spożywać alergicy oraz osoby chore na cukrzycę, ze względu na brak dodatku cukru (z wyjątkiem cukrów naturalnie występujących w produktach).
Jako pierwsze zdecydowałam się wypróbować klasyczne pieczywo bez dodatków smakowych. Wykorzystałam do niego moją pastę sojowo-ziołową i świeże warzywa. Jak już wcześniej wspominałam, zwykle jadam pieczywo chrupkie wyłącznie żytnie. Inne kojarzyło mi się z chrupkami kukurydzianymi. Tym razem się nie rozczarowałam. Pieczywo jest bardzo smaczne, w smaku lekko słonawe. Podoba mi się tekstura, gdyż jest naprawdę CHRUPKIE, ale nie kruszy się tak jak żytnie.
Niebawem kolejne pieczywo, gdyż pierwsza paczka już się kończy : )
Granex - dziękuję! : )
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
szukaj po składnikach...
amarantus
(6)
avocado
(1)
bajaderki
(1)
banan
(12)
batat
(1)
batony
(1)
bez cukru
(18)
bez jajek
(17)
bez mąki
(11)
bez mleka
(10)
bez nabiału
(10)
bezglutenowe
(25)
błonnik
(67)
boże narodzenie
(7)
bób
(3)
brokuły
(7)
budyń
(4)
bułki
(2)
candida
(1)
cebula
(20)
chałki
(1)
ciasta
(12)
ciasta czekoladowe
(5)
ciasta z owocami
(5)
ciasta z warzywami
(3)
ciasteczka
(11)
ciecierzyca
(4)
ciekawostki
(25)
cukinia
(14)
curry
(16)
czekolada
(10)
czytelnicy pytają
(3)
daktyle
(6)
dania mączne
(7)
desery
(37)
dieta strukturalna
(3)
dietetyczne
(79)
do chleba
(19)
drożdże
(7)
drożdżowe
(5)
dynia
(6)
fasola
(7)
fasolka szparagowa
(7)
fleksitarianizm
(1)
granola
(3)
groch
(1)
groszek
(3)
gruszka
(2)
herbata
(2)
jabłka
(16)
jagody
(1)
jeden garnek
(8)
jogurt naturalny
(25)
kakao
(31)
kanapki
(14)
kapusta biała
(1)
kapusta czerwona
(1)
kapusta kiszona
(1)
kapusta pekińska
(4)
kapusta włoska
(2)
karob
(11)
kasza
(7)
kasza gryczana
(3)
kasza jaglana
(10)
kasza manna
(1)
kaszka
(4)
koktajl
(4)
korzenne
(1)
kotlety
(3)
kukurydza
(3)
kurczak
(2)
kuskus
(2)
liebster blog
(1)
lunchcoach
(1)
makaron
(9)
maliny
(7)
marchewka
(21)
marynata
(1)
mazurki
(1)
mączne
(1)
mąka kukurydziana
(8)
mąka orkiszowa
(21)
mąka owsiana
(14)
mąka pszenna
(23)
mąka ryżowa
(4)
mąka z quinoa
(6)
mąka żytnia
(12)
mięso
(7)
migdały
(1)
miód
(3)
mleko
(23)
mleko roślinne
(14)
muffiny
(13)
na wynos
(71)
napoje
(2)
niskokaloryczne
(48)
niskotłuszczowe
(33)
obiad
(49)
obiad wegański
(13)
olej kokosowy
(3)
oliwki
(7)
omlet
(3)
orient
(1)
orzechy
(19)
otręby
(30)
owoce
(24)
owsianka
(5)
pancakes
(11)
papryka
(23)
pasztet
(5)
pełnoziarniste
(51)
pieczarki
(11)
piernik
(2)
pizza
(3)
płatki
(22)
pomidory
(17)
por
(3)
proste
(87)
przetwory
(4)
przyjęcia
(14)
quinoa
(9)
rabarbar
(6)
rodzynki
(11)
roszponka
(1)
ryba
(3)
ryż
(2)
ryż brązowy
(9)
sałatki
(3)
seler
(11)
ser
(8)
sernik
(3)
sezam
(6)
siemię lniane
(23)
słonecznik
(1)
smażone
(3)
soczewica
(7)
soja
(5)
sposób na warzywa
(43)
stewia
(1)
strączkowe
(1)
surówki
(7)
szarlotka
(1)
szpinak
(4)
szybkie
(82)
śliwki
(6)
śniadanie
(46)
świeże zioła
(38)
tapioka
(1)
testowanie
(40)
tortilla
(3)
truskawki
(4)
tuńczyk
(5)
versatile blogger award
(1)
warsztaty kulinarne
(1)
wątróbka
(1)
wegańskie
(8)
wegetariańskie
(9)
wegetariańskie łakocie
(26)
wędlina
(4)
wielkanoc
(10)
wiem co jem
(2)
winogrona
(1)
wiórki kokosowe
(21)
współpraca
(5)
zapiekanki
(2)
zdrowe
(113)
zdrowy podwieczorek
(19)
ziemniak
(9)
zrób to sam
(39)
zupa
(7)
żurawina
(6)
Lubię chrupkie pieczywo z ciekawymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuń