Składniki (na 1 porcję)
- 1 placek tortilli
- 1 jajko, ugotowane na twardo
- 1 liść kapusty pekińskiej
- pół pomidora
- 1/4 średniej papryki
- rzeżucha (opcjonalnie)
- łyżeczka ketchupu/jogurtu naturalnego do posmarowania tortilli
Kapustę poszatkować, pomidora i paprykę pokroić w drobną kosteczkę, a jajko w trochę większe kawałeczki. Rzeżuchę rozdrobnić palcami. Tortillę podgrzać według przepisu na opakowaniu, posmarować ketchupem lub jogurtem (albo majonezem jeśli obojętne są Ci kalorie ; )) rozłożyć warzywa i jajko, zawinąć.
Sposobów zawijania tortilli jest wiele. Ja nauczyłam się tego pracując w znanej sieci fast-foodów ; ) Jeśli bardzo chcecie mogę się poświęcić i wstać te 5 minut wcześniej aby sfotografować dla Was dokładny sposób zawijania tortilli przeze mnie.
A już jutro spodziewajcie się czegoś związanego z komosą ryżową.
Przypominam również o prowadzonej przeze mnie na Durszlaku i Mikserze akcji "Quchnia pełna Quinoa"!
Zapraszam do udziału lub podglądania wspaniałych przepisów uczestników! : )
Zapraszam do udziału lub podglądania wspaniałych przepisów uczestników! : )
Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę.
|
Przepis dodaję do akcji "Świat kapusty", "Co jemy w pracy?", "Nakarm się studencie!".
poprosze! tosia
OdpowiedzUsuń