Składniki (na 4 porcje)
- pół cukinii
- 2 liście kapusty włoskiej
- 2 liście kapusty czerwonej
- średnia marchewka
- 4 małe młode ziemniaczki
- kilka różyczek brokuła
- 2 pieczarki
- 2l wody
- ząbek czosnku
- łyżeczka oleju
Zagotować wodę. Gdy zacznie wrzeć, wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i plasterki marchewki. Zmniejszyć ogień. Kapustę posiekać, dodać do warzyw. Brokuła oczyścić, pieczarki i cukinię posiekać w niewielkie plasterki. Całość dodać do pół-miękkich warzyw. Doprawić (u mnie pieprz, natka pietruszki, koperek, suszona cebula firmy Sys i curry). Pod koniec gotowania wycisnąć czosnek i dorzucić go do zupy, dodać też olej, aby witaminy lepiej się wchłaniały.
Porcja - 129g = 31kcal!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz