Wiecie, to nie tak, że nie lubię leniwych pierogów. Są przecież leniwe, tak jak ja, w gruncie rzeczy ; ) Ale lato się zbliża, chciałabym założyć ulubione spodenki, o bikini ani nie wspomnę, wiecie w czym rzecz. A to danie dla mnie zawsze oznaczało słodki obiad. Całość obsypywałam toną cukru i wychodziła z tego wielka, tykająca, bomba... kaloryczna. Aż tu nagle, przebłysk jakiś taki, przypomniała mi się krążąca w lodówce zielenina; paczka, którą wieczorem dostałam od Biofuturo i wpadłam w zachwyt....
A jak już ochłonęłam, to zabrałam się do roboty : )
To propozycja na szybki, smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Można podać je z mięsem, rybą, warzywami lub tylko przyrządzić sos na bazie jogurtu i ziół.
Składniki (na 2-3 porcje)
- 3 średniej wielkości ziemniaki
- 150g twarogu półtłustego
- 3 łodygi natki selera lub pietruszki
- pół szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- pół szklanki mąki z quinoa BIO firmy "Biofuturo"
- 1 jajko
- 5 listków bazylii i gałązka oregano
- pieprz
Przepis dodaję do akcji "Zielnik kuchenny", "Festiwal liścia", "Plaisir pologne", "Młode ziemniaczki na start".
jejku, co to jest ta krupiczka jaglana?
OdpowiedzUsuńto taka drobna kasza jaglana : )
Usuń