- torebka "Ryżu z pomidorami i papryką" SyS
- 400g wody
- 8 różyczek brokuła
- 2 łodygi selera naciowego
- pół cebuli
- 3 pieczarki
- curry
- pieprz i inne przyprawy
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
1 Porcja - 254g = 361kcal
Mnie osobiście ta kompozycja bardzo zasmakowała. Całość była gotowa po około 10minutach, a po dodaniu własnych ulubionych warzyw nabrała jeszcze fajniejszego smaku.
Zjadła mnie sesja. Starałam się ograniczyć swoje wizyty na bloggerze i durszlaku do minimum, by się nie rozpraszać podczas nauki ; ) Nawet nie pytajcie z jakim skutkiem.
Przede mną ostatni egzamin i upragnione wakacje, więc jeszcze więcej gotowania!
Ostatnio dość monotonnie się żywię. Najczęściej gotuję jedną rzecz i następnego dnia coś innego do niej dodaję, by zaoszczędzić na czasie. Stąd się nie dziwcie, że kilka dni z rzędu będą przepisy na makaron w podobnych kompozycjach.
No i mniej pieczenia - lato czeka, razem z latem czeka dieta ;p
A więc pozwolę sobie na taką małą zapowiedź tego, co w najbliższym czasie u mnie na blogu:
Domowe masło orzechowe
Makaron z pieczarkami, brokułami i oliwkami
Makaron z tuńczykiem, marchewką, oliwkami i selerem naciowym
A także - Naleśniki karobowo-otrębowe z twarożkiem i malinami
Zapraszam niebawem! : )
Wyrzucam tylko selera naciowego i porywam pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńseler naciowy cudowny :D
Usuńmoże chociaż natka?
Czekam na masło orzechowe : D
OdpowiedzUsuńbędzie będzie : )))
UsuńHej Agatko!
OdpowiedzUsuńJeśli nadal masz ochotę piec babeczki razem z nami proszę o maila (a w nim Twoje imię i link do bloga) na waniliowakuchnia@onet.pl
Pozdrawiam:)